новости

"Ziemas autosprints Smiltene 2018" 4.p., TSK SMILTENE, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive "Ziemas autosprints Smiltene 2018" 4.p., TSK SMILTENE, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive Teksts более
straume.lmt.lv / Motoru sports / S01E05 Ātruma cilts straume.lmt.lv / Motoru sports / S01E05 Ātruma cilts Teksts более
ĀtrumaCilts diskusija: Kulbergs, Šlēgelmilhs un Jeršovs par LAF prezidenta vēlēšanām - Go4speed ĀtrumaCilts diskusija: Kulbergs, Šlēgelmilhs un Jeršovs par LAF prezidenta vēlēšanām - Go4speed Publicitātes foto

Go4Speed.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma Cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Ātruma Cilts studijā būs diskusija par Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) prezidenta vēlēšanām un attīstību nākamajos gados. Savus viedokļus izteiks Andris Kulbergs, LAF prezidenta amata kandidāts, Haralds Šlēgelmilhs, autosportists un uzņēmējs un Ints Jeršovs, viens no Latvijas labākajiem autosporta amatieriem.

Ātruma Cilts vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu studijā aicinājuši visus trīs potenciālos LAF prezidentus, tomēr sarunai piekrita tikai Andris Kulbergs. Tādēļ, lai diskutētu par federācijas līdz šim paveikto un nepieciešamajiem uzlabojumiem, sarunā iesaistīsies arī Latvijas aktīvākie profesionālā un amatieru autosporta pārstāvji – Haralds Šlēgelmilhs un Ints Jeršovs.
Pauls un Ilmārs izjautās Andri Kulbergu par to, kurš patiesībā ikdienā vada LAF, pieņem lēmumus un tos izpilda. Diskusijas gaitā skatītājiem būs iespēja noskaidrot, kāds ir potenciālā federācijas prezidenta viedoklis par līdz šim paveikto un lielākajiem izaicinājumiem – finansējuma piesaisti un organizācijas atpazīstamību.

Savs viedoklis par sadarbību ar LAF komisijām, hierarhiju un sadarbību ar sacensību organizatoriem ir Haraldam Šlēgelmilham, kurš saskata ilgtermiņa plānošanas un stratēģijas trūkumu. Savukārt Ints Jeršovs uzskata, ka LAF sacensību prestižs ir zudis un nepieciešams radīt vidi, kas pateicīga jauno autosporta talantu attīstībai. Abiem sportistiem būs jautājumi Andrim par viņa tālāko rīcību un sadarbību ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA), lai Latvija ne tikai burtiski sekotu noteikumiem, bet arī pilnvērtīgi izmantotu dažādo autosporta disciplīnu attīstības potenciālu.

Skatītāju iecienītais raidījums ZeKurbulis šogad ir pārtapis par Ātruma Cilti, jo stāsti būs ne tikai par motoru sportu, bet arī par piedzīvojumiem, laivām, lidojošiem elementiem – visu, kas sniedz aizrautību un adrenalīnu. Uzturot asumu, Ātruma Cilts dosies arī ārpus studijas, lai mestos īstos piedzīvojumos un ziņos par autosporta jaunumiem Latvijā un pasaulē.

Ātruma Cilts ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināties iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

более
Event results and Practice Sessions at TSK SMILTENE Event results and Practice Sessions at TSK SMILTENE Teksts более
"Ziemas autosprints Smiltene 2018" 3.p., TSK SMILTENE, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive "Ziemas autosprints Smiltene 2018" 3.p., TSK SMILTENE, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive Teksts более
Publicētas LAF prezidentu kandidātu pieteikumu vēstules - Go4speed Publicētas LAF prezidentu kandidātu pieteikumu vēstules - Go4speed Raimonds Kisiels, Olafs Ozols un Andris Kulbergs

Jau iepriekš ziņojām, ka LAF prezidenta vēlēšanās kandidēs (uzvārdu alfabēta secībā) Raimonds Kisiels, Andris Kulbergs un Olafs Ozols. Laf.lv ir publicējis kandidātu pieteikuma vēstules un CV, lai biedri līdz 24.februārim, kad notiks LAF biedru pilnsapulce un prezidenta vēlēšanas, varētu vieglāk izdarīt savu izvēli.

Biedru pilnsapulcē pirms balsošanas kandidāti stāstīs par savu redzējumu turpmākai LAF un autosporta attīstībai, taču, ja biedri izteiks vēlēšanos satikt kandidātus pirms vēlēšanām – LAF šīs tikšanās organizēs.

LAF aicina biedrus iepazīties ar pieteikumiem un būt aktīviem, lai vēlēšanās uzvarētu tas kandidāts, kas, jūsuprāt, būtu vispiemērotākais LAF prezidenta amatam.

Raimonda Kisiela pieteikums un CV
Atsaucoties uz Latvijas Automobiļu Federācijas (turpmāk tekstā “LAF”) mājaslapā publicēto sludinājumu, vēlos pieteikt savu kandidatūru LAF prezidenta amatam. Savas autosporta gaitas uzsāku 1997.gadā ar dalību rallijā “Latvija” un noslēdzu 2016.gadā pēc rallija sezonas noslēguma posma “Latvija”. Savā aktīvajā rallija periodā esmu startējis vairāk kā 80 rallija sacensībās un man ir izveidojušās koleģiālas un draudzīgas attiecības ar lielāko daļu no Baltijas un Skandināvijas valstu autosportistiem un viņu pārstāvjiem. 2006.gadā izcīnīju 1.vietu Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā A-8 grupā un saņēmu Latvijas sporta meistara titulu. Papildus startiem rallijā esmu kā autosportists arī piedalījies 24h šosejas sacensībās Lietuvā, Vācijā, Beļģijā un Dubaijā.

Kopš 2010.gada esmu LAF viceprezidents un šo gadu laikā esmu pieredzējis to, ka prasmīgas vadības rokās federācijas darbs tiek pamanīts, augsti novērtēts gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Gan pirms darba LAF viceprezidenta amatā, gan arī pildot šos pienākumus man ir izveidojušies plaši kontakti starptautiskajā autosporta vidē. Tāpat šo gadu laikā ir izveidojusies laba sadarbība ar valsts un pašvaldību institūcijām jautājumos, kuri skar un attiecas uz autosporta jomu, it sevišķi attiecībā uz Latvijā notiekošajām starptautiska līmeņa autosporta sacensībām – Eiropas rallija čempionāta un Pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem.

Esmu pārliecināts, ka ir jāturpina līdzšinējās LAF vadības iesāktais, jāturpina darbs pie LAF nospraustajām vadlīnijām un prioritātēm. Uzskatu, ka straujas izmaiņas līdzšinējā LAF darbībā nav ne autosporta dalībnieku, ne sacensību rīkotāju, ne arī pašas LAF interesēs. LAF ir jāturpina strādāt pie autosporta popularizēšanas, sabiedrības atbalsta un autosporta finansējuma piesaistes jautājumiem, starptautiskās sadarbības uzlabošanas, jāturpina plānot un stabilizēt finanses, attīstīt sporta drošību, jāpiesaista jauni dalībnieki. Būtiski ir pastiprināti pievērsties arī jautājumam par sporta kompleksās bāzes “Biķernieki” attīstību un juridisko jautājumu sakārtošanu.

Manas ievēlēšanas par LAF prezidentu gadījumā savā komandā kā viceprezidentus vēlos redzēt Jāni Nagli un Andri Zvingēvicu – cilvēkus, kas jau sevi pierādījuši kā lieliskus speciālistus, lietpratējus un cilvēkus ar lielu pieredzi, kam rūp autosporta attīstība un tā nākotne.

Ņemot vērā manu ilglaicīgo pieredzi autosportā, LAF viceprezidenta amatā, kā arī daudzos kontaktus, kas radušies šo gadu laikā man kā uzņēmējam, autosportistam un LAF viceprezidentam, uzskatu sevi par piemērotu kandidātu LAF prezidenta amatam un esmu pārliecināts, ka ar savu darbu spētu dot būtisku ieguldījumu LAF turpmākajā darbībā un attīstībā.

Andra Kulberga pieteikums un CV
Vēlos pieteikt savu kandidatūru Latvijas Automobiļu Federācijas Prezidenta amatam. Kopš pirmās dienas ienākot šai pasaulē, esmu uzaudzis ar un starp automašīnām, antīkajiem dzelžiem, auto un moto sportu. Ikdienas pavadot ar benzīna smaržu un motoru rūkoņu, piedaloties Motormuzeja būvniecībā, sacensībās Biķernieku trasē, startiem dažādās auto un motosporta amatieru disciplīnās, vēlāk dalību ņemot nopietnākās sacensībās, kā arī to organizēšanā. Dzīves gaitā auto lietu hobijam kļūstot par profesiju, jau 18 gadus strādāju auto nozarē gan starptautiskā, gan lokālā mērogā. Kā arī 12 gadus, no kuriem 10 gadus kā Auto Asociācijas Prezidents, veiksmīgi veicinu auto nozares attīstību un nozares sakārtošanu Latvijā, sabiedriskā kārtā.

Būdams sirdī un arī profesionāli Latvijas auto nozares eksperts, auto un moto entuziasts un sportists, veiksmīgi panākot Latvijas auto nozares sakārtošanu, sevi uzskatu par vispiemērotāko kandidātu Latvijas Autosporta sakārtošanā un attīstības veicināšanā. Mana pieredze sabiedriskās organizācijas vadīšanā, kā arī starptautiskā pieredze biznesā, valodu prasmes, biznesa domāšana apvienojumā ar sporta un sportistu izpratni, labās komunikācijas spējas un plašais kontaktu loks dos iespēju LAF, kā organizācijai, sevi pacelt vēl augstākā līmenī Latvijā un starptautiski.

Olafa Ozola pieteikums un CV
A.god. J.Nagļa kungs!
Iepazīstoties ar Jūsu vadītās LAF www.laf.lv publicēto informāciju par LAF vēlēšanām, nolēmu iesniegt nepieciešamos dokumentus - CV un motivācijas vēstuli un kandidēt uz LAF prezidenta/viceprezidenta amatu.

Domāju, ka mana lielā darba pieredze 16 gadus vadot Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociāciju un sakarā ar šo darbu piedaloties neskaitāmās starptautiskās sanāksmēs, 13 gadus pārstāvot Latviju OICA (Pasaules autoražotāju asociācijā) un 8 gadus pārstāvot Latviju ACEA (Eiropas Autoražotāju asociācijā) ir attīstījusi manu starptautisko pieredzi un daudzos kontaktus autoražotāju pasaulē.

Autosportā pirmo necilo pieredzi ieguvu no 1977. - 1982.g. piedaloties rallija sacensībās un ieguvu Sporta meistara kandidātu.
Autosporta menedžmentā pieredze sākās dibinot un vadot Latvijas autokrosa komandu (I.Caune, V.Šlēgelmilhs, P.Neikšāns, A.Kārkliņš). Vēl atrodoties PSRS sastāvā, sākot ar 1989.gadu pirmais no Latvijas atradu iespēju izvest komandu uz ārzemēm, kur tā 3 gadus ar ļoti labām sekmēm startēja Eiropas autokrosa čempionātos Vācijā, Austrijā, Dānijā, Čehijā. Pirmais 1989.gadā piesaistīju arī vācu kompānijas Wirtgen finansējumu komandai. 1997.-2001.g. dibināju un vadīju rallija komandu Subaru Team Latvija (I. Caune, J.Vorobjovs). Pirmoreiz Latvijā tika ievestas divas Subaru STI automašīnas - viena no PRODRIVE, viena no Japānas STI. Ar šīm konkurētspējīgām automašīnām sākās cita līmeņa autosporta attīstība Latvijā. Piecus gadus uzvarējām Latvijā un Baltijā un 1997.g. un 1998.g. ar I.Cauni piedalījāmies Pasaules čempionātos Anglijā un Zviedrijā.

No 2013. - 2017.g. kā A. Lukjanuka menedžeris 3 gadus piedalījāmies Eiropas rallija čempionāta posmos, izcīnot 3. un 2. vietu Eiropā. Esmu arī strādājis rallija komandās ASRT un SRT. Komandai SRT palīdzēju no Škodas rūpnīcas iegādāties divas, vienas no pašām pirmajām, R5 rallija automašīnām. No 2016.g. un pašlaik sadarbojos ar Zīda ceļa organizatorisko komandu V.Čagina vadībā. Dažādā statusā esmu piedalījies arī 5 Dakāras rallijos. Pirmais bija jau 1991.gadā, kad arī iepazinos ar 1991.g Dakāras rallija uzvarētāju Ari Vatanenu, ar kuru esam ļoti labi paziņas un regulāri kontaktējamies un konsultējamies.
Piedalījos 2 Zīda ceļa etapos un vairāk kā 100 WRC posmos. Šajos darbos - dalībās esmu ieguvis lielu pieredzi un ārkārtīgi plašu labu paziņu loku autosporta menedžmentā.

Domāju, ka mana izglītība, lielā darba un organizatoriskā pieredze, labi zināmais autosporta menedžmenta darbs un plašais starptautisko paziņu loks ļoti palīdzētu manā darbā, ja tiktu ievēlēts. Gadījumā, ja tiktu ievēlēts, varu apsolīt, ka minēto pieredzi izmantošu, lai turpinātu jau tā labi nostādīto LAF darbu un kopā ar LAF komandu to vēl uzlabotu.
более
Gunārs Kosojs kļūst par jauno LAF Krosa komisijas vadītāju  - Go4speed Gunārs Kosojs kļūst par jauno LAF Krosa komisijas vadītāju - Go4speed Gunārs Kosojs. Foto: Dace Janova

Trešdien Rīgā notikušajā LAF Krosa komisijas biedru sapulcē par jauno komisijas vadītāju tika ievēlēts Gunārs Kosojs, ziņo autocross.lv. Sabiedrībā zināms kā sacensību vadītājs, galvenais tiesnesis un komisārs pārņems Krosa komisijas vadību pēc 18 gadu ilgas Intas Ulmes darbošanās šajā amatā.

Gan Ulme, gan Kosojs bija izvirzīti kā kandidāti uz LAF Krosa komisijas vadītāja amatu. Tomēr Inta pēc daudziem gadiem šajā amatā savu kandidatūru atsauca. Lielā mērā tieši viņa bija gan uzrunājusi Gunāru kā savas pozīcijas iespējamo turpinātāju, gan aicināja sapulces dalībniekus atdot balsis tieši par Kosoju. Līdz ar to vadības maiņa notikusi harmoniski un rada labu turpinātības sajūtu. Balsojumā vadītājs ievēlēts vienbalsīgi (no 27 komisijas juridiskajiem biedriem bija pārstāvēti 22).

Gunārs Kosojs savā komandā – komisijas padomē – saglabāja lielāko daļu līdzšinējos biedrus: Intu Ulmi, Arni Vēzu, Ivo Traubergu, Jāni Beļakovu, Jāni Kozlovski un Viesturu Saukānu. Komisijas padomes sastāvs tika paplašināts ar Jāni Bergu (rallijkrosa organizatoru pārstāvis), Arni Odiņu (autokrosa organizatoru pārstāvis), Gintu Freimani (tehniskā komisija) un Mārtiņu Lapsu (folkreisa un tiesnešu pārstāvis). No vecā sastāva darbu neturpinās Modris Volksons, kurš gan privātā sarunā vēlāk atzina, ka aicinājuma gadījumā neatteiks darbu ne sacensību tehniskajā komisijā, ne drošības karkasu sertificēšanā.

(image)
Inta Ulme. Foto: Raimonds Volonts

Arī par padomes sastāvu tika nobalsots vienbalsīgi.

Komisijas jaunais vadītājs neplāno straujus manevrus un kādus revolucionārus risinājumus komisijas darbā, jo vairāk tāpēc, ka komisijas līdzšinējais darbs visas LAF kontekstā no speciālistiem tika novērtēts kā produktīvs un saliedēts. Taču skaidrs, ka darba netrūka iepriekšējai vadībai, un arī jaunajai būs daudz darāmā.

Inta Ulme Krosa komisijas vadītājas amatā aizvadīja vairākus termiņus, kopā 18 gadus. Komisijas ietvaros mīlētā un cienītā speciāliste saglabās komisijas sekretāres amatu, darba procesā nododot vadītājam un komandai savu pieredzi un zināšanas.

Autocross.lv savā un, atļausimies, daudzu sportistu vārdā izsaka lielu pateicību Intai par paveikto, par attieksmi un aizrautību visu šo gadu garumā! Pieredze, padoms un sievišķīgās intuīcijas ziņotais mums būs nepieciešams arī turpmākajos gados!
более
"Ziemas autosprints Smiltene 2018" 2.p., TSK SMILTENE, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive "Ziemas autosprints Smiltene 2018" 2.p., TSK SMILTENE, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive Teksts более
<< < 5 6
...
38 > >>