Jaunumi

Vaiņodes lidlaukā aizvadītas rallija supersprinta formāta sacīkstes - 4rati Vaiņodes lidlaukā aizvadītas rallija supersprinta formāta sacīkstes - 4rati

Foto: STOP the TIME photography

Sestdien, 4. novembrī Vaiņodes lidlauka teritorijā norisinājās EVEautosports organizētais autosprints Vaiņode 2017.  Sacensības norisinājās pēc rallija supersprinta formāta, dalībniekiem bija jāveic četri ātruma posmi. Uz starta stājās 73 dalībnieki septiņās ieskaites klasēs.

Vairums dalībnieki bija no Kurzemes puses, bet netrūka sportisti arī no citām Latvijas pilsētām. Absolūti ātrāko laiku uzrādīja Edgars Tralla no Smiltenes ar Audi A4 automašīnu, otrā vieta absolūtajā vērtējumā Reinim Trūpam no Rīgas ar Honda Civic un absolūti labāko trijnieku noslēdz rīdzinieks Kristaps Sarma ar Mitsubishi EVO. Rezultāts tika noteikts summējot trīs labākos laikus no četriem braucieniem.

FWD klasē starp deviņiem dalībniekiem pārliecinoši ātrākais Reinis Trūps (Rīga, Honda Civic), otajā vietā zaudējot septiņpadsmit sekundes Andris Neilands (Kuldīga, Honda Civic) un trešais Ingus Timofejevs (Saldus, Honda Civic), trīs sekundes aiz otrās vietas. RWD klasē startēja divdesmit viens dalībnieks, pirmais Gvido Rozenblūms (Aizpute, BMW), zaudējot nedaudz vairāk par divām sekundēm, otrais Aivars Krastiņš (Kuldīga, BMW). Trešajā vietā Voldemārs Kalve (Kadaga, BMW). 4WD klasē uz starta stājās septiņi dalībnieki, no kuriem ātrākais Edgars Tralla (Smiltene, Audi A4), turpat arī otrās vietas ieguvējs Kristaps Sarma (Rīga, Mitsubishi EVO). Nedaudz atpaliekot no pirmo divu vietu ieguvējiem, trešais, Rūdolfs Grahoļskis (Talsi, Subaru Impreza).

Viskuplāk pārstāvētajā 2WD OPEN klasē, starp 24 dalībniekiem, pirmais Reinis Trūps (Rīga, Honda Civic), otrajā vietā Aivars Krastiņš (BMW, Kuldīga) un trešo vietu ieguva Latvijas rallijkrosa dalībnieks Māris Druva (Kuldīga, BMW). 4WD OPEN klasē gana līdzīgā cīņā Edgars Tralla (Smiltene, Audi A4) uzveica Kristapu Sarmu (Riga, Mitsubishi EVO). Nedaudz atpaliekot, trešais Uldis Karlovskis (Mērsrags, Subaru Impreza). Dāmu klasē šoreiz starta stājās viena dalībniece, bet ļoti spēcīga – Līga Artemenkova (Liepāja, Subaru Impreza), kura laurus plūc daudzos standartauto seriālos. Otra dāmu klases dalībniece Līga Kviesīte (Rīga, BMW) diemžēl tā arī neizgāja uz starta dēļ automašīnas tehniska defekta. Junioru klasē trīs dalībnieki, diemžēl tehnikas problēmu dēļ izstājās Kristaps Kronbergs (Alsunga, BMW). Liels prieks par jaunajiem dalībniekiem Renāru un Kristu. Renārs Lepiksons (Liepāja, Ford Puma) pirmais junioru klasē, otrajā vietā Krists Daugins (Saldus, VW Golf2).

Visi Vaiņode 2017 rezultāti pieejami ŠEIT.

Organizatori saka lielu paldies Vaiņodes lidlauka īpašniecei Inārai, kā arī Vaiņodes novada domei. Vislielākā pateicība visiem dalībniekiem, kuri parūpējās par aizraujošām un gana dramatiskām cīņām ātrajā un sarežģītajā Vaiņodes lidlauka trasē.

Izmantotie resursi:
www.eveautosports.lv

Vairāk
Autosprinta sacīkstēs 'Vaiņode 2017' uzvaru izcīna Edgars Tralla (VIDEO) - Go4speed Autosprinta sacīkstēs 'Vaiņode 2017' uzvaru izcīna Edgars Tralla (VIDEO) - Go4speed Foto: EVEautosports

Sestdien Vaiņodē, Vaiņodes lidlauka teritorijā, norisinājās EVEautosports organizētais autosprints ''Vaiņode 2017''. Sacensības norisinājās pēc rallija supersprinta formāta, kur dalībniekiem bija jāveic četri ātrumposmi. Uz starta stājās septiņdesmit trīs dalībnieki septiņās ieskaites klasēs. Vairums dalībnieki bija no Kurzemes puses, bet netrūka sportisti arī no citām Latvijas pilsētām.

(image)
Foto: EVEautosports

Absolūti ātrāko laiku uzrādīja Edgars Tralla no Smiltenes ar ''Audi A4'' automašīnu, otrajā vietā absolūtajā vērtējumā Reinis Trūps no Rīgas ar ''Honda Civic'', bet labāko trijnieku noslēdza rīdzenieks Kristaps Sarma ar ''Mitsubishi EVO''. Rezultāts tika noteikts summējot trīs labākos laikus no četriem braucieniem.

FWD klasē starp deviņiem dalībniekiem pārliecinoši ātrākais Reinis Trūps (Rīga, Honda Civic), otajā vietā, zaudējot septiņpadsmit sekundes, Andris Neilands (Kuldīga, Honda Civic) un trešais Ingus Timofejevs (Saldus, Honda Civic), trīs sekundes aiz otrās vietas. RWD klasē startēja divdesmit viens dalībnieks. Pirmais Gvido Rozenblūms (Aizpute, BMW). Zaudējot nedaudz vairāk par divām sekundēm, otrais Aivars Krastiņš (Kuldīga, BMW), bet tešajā vietā Voldemārs Kalve (Kadaga, BMW). 4WD klasē uz starta stājās septiņi dalībnieki, no kuriem ātrākais Edgars Tralla (Smiltene, Audi A4), turpat arī otrās vietas ieguvējs Kristaps Sarma (Rīga, Mitsubishi EVO). Nedaudz atpaliekot no pirmo divu vietu ieguvējiem, trešais Rūdolfs Grahoļskis (Talsi, Subaru Impreza).

(image)
Foto: EVEautosports

Viskuplāk pārstāvētajā, 2WD OPEN klasē starp dievdesmit četriem dalībniekiem pirmais Reinis Trūps (Rīga, Honda Civic), otrajā vietā Aivars Krastiņš (BMW, Kuldīga) un trešo vietu ieguva Latvijas rallijkrosa dalībnieks Māris Druva (Kuldīga, BMW). 4WD OPEN klasē gana līdzīgā cīņā Edgars Tralla (Smiltene, Audi A4) uzveica Kristapu Sarmu (Riga, Mitsubishi EVO). Nedaudz atpaliekot, trešais Uldis Karlovskis (Mērsrags, Subaru Impreza). Dāmu klasē šoreiz uz starta stājās viena dalībniece, bet ļoti spēcīga, Līga Artemenkova (Liepāja, Subaru Impreza), kura laurus plūc daudzos standartauto seriālos. Otra dāmu klases dalībniece Līga Kviesīte (Rīga, BMW) diemžēl tā arī neizgāja uz starta automašīnas tehniska defekta dēļ. Junioru klasē trīs dalībnieki. Diemžēl tehnikas problēmu dēļ izstājās Kristaps Kronbergs (Alsunga, BMW). Renārs Lepiksons (Liepāja, Ford Puma) pirmais junioru klasē, otrajā vietā Krists Daugins (Saldus, VW Golf2). Visi Vaiņode 2017 rezultāti pieejami eveautosports.lv.

Vairāk
Aizvadīts autosprints Vaiņode 2017 - WWW.EVEAUTOSPORTS.LV Aizvadīts autosprints Vaiņode 2017 - WWW.EVEAUTOSPORTS.LV Teksts Vairāk
“Skolu kartinga kausa 2017” izcīņa noslēgusies :: Ziemellatvija.lv “Skolu kartinga kausa 2017” izcīņa noslēgusies :: Ziemellatvija.lv

Šķiet - pavisam nesen vēl tikai komplektējām šā gada jauno Smiltenes tehnikuma kartinga komandu, bet nu jau sacensības galā… 30. septembrī jaunatklātajā Smiltenes kartinga trasē notika LMT Autosporta akadēmijas “Skolu kartinga kausa 2017” finālsacensības. Smiltenes tehnikuma kartinga komanda sacensībām gatavojās vairāk nekā jebkad agrāk. Strādāja puiši, mehāniķi un treneri. Klātienē un domās komandas gaitām līdzi sekoja līdzjutēji. Viesus un savējos, tērpušies košajos Smiltenes novada tautas tērpos, ar raitu dejas soli priecēja tehnikuma deju kolektīvs “Amatnieki (vadītāja Anda Kalniņa). Taču – sports paliek sports un kādai no piecpadsmit skolu komandām ir jāpaliek arī septītajā vietā. Šis skaitlis šoreiz izrādījās liktenīgais Smiltenes tehnikuma karta pilotam Druvim Cīrulim. Savukārt sacensību priekšfinālā labāk veicās Artim Vasilim, kurš finišēja sestais. 

Abiem pārbaudījumu netrūka arī “ProKart sacensību “TK – Senior klasē”, kur 27 dalībnieku konkurencē Artis priekšfinālā ieguva 15., bet Druvis - 17. vietu. Savukārt finālā Druvis finišu sasniedza 14., bet Artis – 19. 

Smiltenes tehnikuma komandai šajā sacensību sezonā pamatīgus sprunguļus priekšā veiksmei meta dažādas tehniskās ķibeles. “Jauniešiem vēl jāpiestrādā arī pie meistarības,” atzīst Smiltenes tehnikuma ceļu būves mašīnu mehāniķu bāzes vadītājs Zigurds Purmalis. “Lai nākamajā sezonā sasniegtu labākus rezultātus, esam nolēmuši  sākt strādāt jau šoruden.”

Jaunieši, kas vēlas pievērsties autosportam un pilnveidoties tehniskajā jaunradē – laipni aicināti skolas kartinga komandā! Garie ziemas un rudens vakari paies nemanot un atkal būs klāt jaunā sacensību sezona ar saviem izaicinājumiem… Tiem pretī stāties palīdzēs gan treniņos iemantotā fiziskā izturība, gan tehniskās jaunrades nodarbībās gūtā pieredze.


Vairāk
Skolu kartinga kausa finālposmā triumfē Saldus BJC - Go4speed Skolu kartinga kausa finālposmā triumfē Saldus BJC - Go4speed Foto: Mārtiņš Jankovskis

Smiltenē, sporta kompleksā “Teperis”, aizvadītajā sestdienā, 30.septembrī, norisinājās šīs sezonas LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) Skolu kartingu kausa finālposms. Lielisku sniegumu trasē rādīja Saldus BJC komandas pilots Edgars Pavārs, kurš jau otro posmu pēc kārtas izcīna uzvara starp izglītības iestāžu komandām, portālu Go4speed informē Jana Kralliša.

Saldus Bērnu un jauniešu centra komanda ir šīs sezonas jaunpienācēji, taču visas sezonas garumā komanda progresē. Arī sacensību finālā tās pilots Edgars Pavārs ne vien izcīnīja uzvaru LMT AA Skolu kartinga kausa ieskaitē, bet spēja iegūt trešo vietu arī starp 27 komandām, kas startēja Prokart kartinga kausa 2017 TK Senior klasē. Otro vietu ieguva Artjoms Kozevņikovs no Daugavpils Būvniecības tehnikuma. Šī izglītības iestāde sacensībās piedalās jau ar diviem kartingiem un pasniedzējs piedalās kartingu sacensībās, sev piemērotā klasē, kā arī nākamgad plāno vēl vairāk attīstīt kartingu sportu, tam piesaistot vēl vairāk jauniešus. Henrijs Jaunslavietis no Rīgas Tehniskās koledžas izcīnīja augsto trešo vietu, kas nebija vienkārši, jo finālā sāka braucienu no beigu pozīcijas, kā arī iepriekšējā braucienā iekļuva sadursmē un līdz pat finālbraucienam laboja tehniku.

Pro-Kart seriāla finālposms bija īpašs ar rekordlielu dalībnieku skaitu, vairāk nekā 200. Savukārt sporta kompleksa “Teperis” apsaimniekotājs un attīstītājs Vairis Tralla atzina: “Ir piepildījies 20 gadu sapnis, mums ir atjaunota kartingu trase, tas ir īpašs mirklis novada sporta attīstībā.”

Dainars Dambergs, LMT “Autosporta Akadēmija” vadītājs: ''Aizvadīta mūsu Skolu Kartinga kausa otrā sezona. Izvērtējot sportistu, izglītības iestāžu atdevi un ieguldīto darbu, varu teikt, ka projekts ir izraisījis nelielu lavīnas efektu. Vairākas komandas atzina, ka jauniešu interese tikai pieaug un tie, kas šogad sākuši mācīties kādā no skolām, ļoti vēlas pievienoties komandām, izvēloties mācību iestādi jau zina, ka skola ņem dalību kartingu sacensībās un ir iespēja kļūt par daļu no tās. Lai varētu paplašināt savas komandas, tās domā par papildus finansējuma piesaisti un 80% vēlas arī otru kartingu, lai būtu iespējami savstarpēji treniņi un attīstība.''

Ja skatāmies uz sportiskajiem rezultātiem sezonas garumā, tad stabili, ar 179 punktiem pirmajā vietā ir Daugavpils Būvniecības tehnikums, otrajā vietā Priekuļu tehnikuma komanda ar 159 punktiem, un tikai par 10 punktiem mazāk ir Saldus BJC komandai – 149 punkti.
Vairāk
Sezonas noslēdzošais posms finišējis jaunatklātajā ... / Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls Sezonas noslēdzošais posms finišējis jaunatklātajā ... / Sākums / Prokart - kartinga sacensību seriāls Teksts Vairāk
Pēdējais sezonas posms - jaunatklātajā Smiltenes trasē Pēdējais sezonas posms - jaunatklātajā Smiltenes trasē

Pēdējais sezonas posms - jaunatklātajā Smiltenes trasē
10.09.2017 20:35
Ar sajūtām, ka sezona vēl tik tikko bija sākumposmā, ir pietuvojušās 2017.gada kartinga sezonas noslēdzošās sacensības – 30.septembrī, Smiltenē. Sezonas pēdējais posms solās būt īpaši aizraujošs un interesants.

Pirmkārt, jau tāpēc, ka tiks noskaidroti čempioni un kausu ieguvēji visās kartinga klasēs un dažādu seriālu ieskaitēs 2017.gada sezonā. Otrkārt, mums būs tas gods atklāt Smiltenes kartinga trasi, kas pēc rekonstrukcijas atgriežas pilntiesīgo trašu apritē. Jāatzīmē, ka Latvijā uz šo brīdi ir piecas licenzētas kartinga trases - Madonā, Kandavā, Sporta Komplekss 333, Jelgavas “Rullītis” un nu arī Smiltene pievienojusies šim pulciņam. Kā arī, ņemot vērā to, ka dažās trasēs ir iespējamas arī vairākas konfigurācijas, tad trašu ir kopsummā sanāk vēl vairāk. Iepriecinošas ziņas ir arī tās, ka Daugavpils trases rekonstrukcija ir aizsākusies un pastāv cerības, divu gadu laikā sagaidīt CIK-FIA homoloģētu trasi, kas paver iespēju pie mums, Latvijā, sarīkot pasaules līmeņa sacensības.

Tradicionāli, kā jau sezonas noslēdzošajā posmā notiks arī veterānu un mehāniķu sacensības, kur aicināti piedalīties visi bijušie sportisti ar sava laika retro vai arī ne tik retro kartingiem. Kā arī šī būs lieliska sportistu tehniskajam atbalstam - mehāniķiem izbraukties pēc garās sezonas, kad īsti nekas vairāk par skrūvēšanas un tehniskajiem darbiem nav redzēts. Mehāniķi aicināti kāpt savu braucēju un komandas biedru kartos un iemēģināt savus spēkus un veiklību pavisam jaunatklātajā Smiltenes trasē.

Smiltenē uz starta redzēsim arī Retro klases ieskaiti. Šogad retro klases dienas kārtībā iekļauta tikai trīs reizes un viena no tām tieši atjaunotajā Smiltenes trasē.

Atgādinām, ka skatītājiem un līdzjutējiem ieeja sacensībās ir par velti. Visi, ar sacensībām saistītie noteikumi nemainīgi ir atrodami sadaļā “Noteikumi”.

Nedaudz par dienas kārtību sacensību dienā. Sestdien dalībnieku reģistrācija, tehniskā komisija un riepu izsniegšana, sestdien, norisināsies no plkst. 8:00 – 11:00, paralēli no 8:00 – 9:00 norisināsies arī tehniskā kontrole (pa klasēm) un riepu izsniegšana. 9:00 sāksies brīvie treniņu braucieni visām klasēm. Savukārt, 8:30 notiks dalībnieku sapulce. Atgādinām, ka dalība sapulcē ir obligāta. Dalībnieku novietne tiek atvērta ceturtdien 28.09.2017 no plkst. 8:00. Dalībnieku novietnē vietas tiek piešķirtas tikai sacensību dalībniekiem. Vietas netiek iepriekš rezervētas. Sacensību rīkotāji tās piešķirs saskaņā ar secību, kādā dalībnieki ierodas novietnē. Kā arī neaizmirstam, ka piedalīšanās apbalvošanas ceremonijā ir obligāta. Kopējais plānotais sacensību ilgums 30.09.2017 ir no plkst. 8:00 līdz plkst. 19:00. Piedalīšanās svinīgajā Apbalvošanas ceremonijā ir obligāta, neņemot vērā izcīnītās vietas un godalgas!

Visiem, kuri vēlas sekot līdzi sacensībām neklātienē, to būs iespējams izdarīt vērojot Sportacentrs.com interneta tiešraidi – www.prokart.lv vai www.sportacentrs.com mājas lapā. Neskaitot tiešo translāciju no sacensībām, arī visi sacensību rezultāti tiešsaistes režīmā, kā vienmēr, būs atrodami šeit www.results.lv., savukārt, pēc sacensībām tie tiks publicēti www.prokart.lv lapas sadaļā „Sacīkstes”. Kā arī sacensību gaitai un jaunākajiem rezultātiem, nemainīgi būs iespējams sekot līdzi mūsu Facebook lapā www.facebook.com/Pro-Kart.

Ja ir kādi jautājumi vai neskaidrības droši rakstiet uz [email protected] vai mūsu Facebook lapā www.facebook.com/Pro-Kart, vai zvaniet Valdim Brutānam!

Nemainīgs paliek atgādinājums un lūgums visiem sportistiem informēt par savām ārpus Latvijas gaidāmajām sacensībām un to rezultātiem – Pro-Kart preses pārstāvi Sabīni Leingardi / e-pasts: [email protected] / 28355507 vai LAF preses sekretāri - Kristīni Pavlovsku / e-pasts: [email protected] / 28344187.

Atgādinām, ka rezultāti, atskats, foto un video no sezonas 5.posma 12.08.2017 pieejams www.prokart.lv lapas sadaļā „Sacīkstes / 2017”

Vēlam veiksmi visiem sportistiem un komandām šīs sezonas pēdējā startā. Lai godīga cīņa trasē, patiesas emocijas un gandarījums par saviem panākumiem. Tiekamies!

 

0
Vairāk
Piepilda senu sapni :: Ziemellatvija.lv Piepilda senu sapni :: Ziemellatvija.lv

Sestdien, 23. septembrī, Smiltenē svinīgi atklāja rekonstruēto kartingu trasi, kas ir tehniskā sporta kluba “Smiltene” divdesmit gadus sens sapnis. Patiecoties veiksmīgai sadarbībai ar biedrību “Abulas lauku partnerība” un tehnisko sporta......

(Rakstā ir 3579 simboli...)

Vairāk
<< < 7 8
...
38 > >>